З перших днів війни Харків зазнає регулярних обстрілів з боку Росії, а деякі райони міста вже давно нагадують кадри з фільмів про апокаліпсис.

При цьому удари по місту ведуться з чіткою метою, про яку нещодавно розповів генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко.

В інтерв’ю ТСН колишній військовий повідомив, що Харків був обраний росіянами як головна мета для атак через сукупність факторів, серед яких і географічне розташування міста на кордоні з РФ, та його ставлення до «русского мира», яке місцеві жителі висловили у 2014 році.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

«Своїми діями ворог чітко дає зрозуміти мешканцям, що пощади не буде за їхнє ставлення до всього російського», – пояснив Романенко.

Також офіцер додав, що своїми діями окупанти мають намір залякати населення, щоб домогтися початку переговорів, на яких буде закріплено новий статус окупованих територій.