Сервіс спостереження за рухом повітряних суден зафіксував  пасажирський літак в небі над Україною. Це був рейс Москва-Анталія, який можливо виконував літак Boeing 777.

Відзначається, що літак увійшов у повітряний простір в Харківській області, рухаючись в напрямку Бахмута. Умови конфлікту створюють високий ризик для таких дій пілота. Тому фахівці вважають, що можливий збій у програмі відстежування польотів повітряних суден.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Хоча літак був помічений на флайтрадарі та його рух було зафіксовано, важко уявити такий маневр у зоні конфлікту. Ймовірніше, що це спровокований збій у програмі, яка оперує в умовах радіоелектронної боротьби та іншого військового обладнання. Таку думку висловив Андрій Гук, експерт з авіаційного права.

Попередньо були випадки, коли пасажирські літаки заходили у повітряний простір над Україною, обминаючи погодні умови. Проте, винятково високий рівень небезпеки заразне викликає сумніви щодо виконання такої маневровості. Згідно з експертами, це малоймовірно.