Європейська комісія розглядає введення обмежень для 11 суден, які допомагають забезпечити росії здатність вести повномасштабну війну проти України.

Як пише Bloomberg, заходи передбачають закриття доступу до європейських портів і якірних зон для російських кораблів, а також ускладнення логістики для експлуатації цих суден. Серед суден, що потрапили під ці обмеження, – чотири паливні танкери, два танкери для нафти, два газосховища та вантажне судно.

Запропоновані заходи допоможуть унеможливити Москві обходити обмеження цін на російську нафту через використання тіньового флоту та обмеження діяльності суден, що транспортують товари, що приносять дохід російській військовій машині.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також санкції передбачають заборону на страхування і технічну допомогу, а також обмеження у передачі вантажів між суднами. Такі дії ускладнять отримання палива для цих суден.

Варто зазначити, що пакет санкцій ЄС має бути схвалений одноголосно всіма 27 державами-членами, і може пройти зміни до остаточного затвердження.