Українцям за кордоном знову почали видавати паспорти, але в пріоритеті певна категорія громадян.

У ДП “Документ” повідомили, що видаватимуть паспорти України в тестовому режимі. Першими їх отримуватимуть “соціально вразливі категорії громадян”.

Зазначається, що ці категорії повинні отримати повторне сповіщення про те, що паспорт готовий до видачі. Під час отримання документа треба показати смс-повідомлення, яке надіслали після 25 квітня. Також треба документ, що підтверджує вашу особу. Це може бути е-паспорт у “Дії”. Так перевірять ваші особисті дані та верифікують.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Раніше посол України у Польщі Василь Зварич заявив, що українська сторона офіційно не зверталася до польської щодо повернення на Батьківщину чоловіків призовного віку.

Натомість у Польщі планують продовжити тимчасовий захист для українських біженців, який діє нині до 30 червня. Його також нададуть українцям без паспорта.