У Києві з’явилися нові учасники вуличного патрулювання – коні “Принц” і “Паскаль”. Тепер така поліція з’являтиметься у парках та інших зонах відпочинку, куди автомобілем не дістатися.

Така ініціатива спрямована на те, щоб підвищити рівень безпеки та покращити патрулювання у місті.

Кінні патрулі складаються з 12 жеребців, які виключно чоловічої статі. Перед кожним виходом на службу тварин годують, доглядають і одягають в необхідну амуніцію, таку як кийок, аптечка, планшет і рушник, щоб протирати піт з коня. Велику увагу приділяють комфорту та безпеці тварин.

Поліцейські-кавалеристи зазначають, що їхні тварини не реагують на сигнали тривоги, але розглядають можливість використання сирени під час переслідування правопорушників.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За час своєї роботи кінні патрулі встигли вже врятувати загублену дитину у лісі та допомогти травмованому відпочивальнику. Також було зафіксовано численні випадки затримання наркоманів.

Ініціатори проєкту планують продовжувати роботу кінних патрулів аж до осені, привертаючи увагу мешканців міста до нового аспекту патрулювання, яке доповнює існуючі форми поліцейського контролю.