Китай залишається самостійним гравцем на світовій політичній арені, тому його позиція стосовно війни в Україні може змінитися протягом найближчих місяців.

Експерт Олександр Морозов вважає, що Китай, попри свої розширені стосунки з Росією, дуже цінує взаємовигідні відносини з Європою та США.

“Китай залишається великим і самостійним гравцем. Його відносини з Росією не виключають його із важливих відносин з іншими світовими партнерами”, – пояснив Морозов.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він додав, що протягом наступних шести місяців Китай може зменшити постачання товарів подвійного призначення до Росії, відповідаючи на очікування спільноти міжнародних партнерів.

“Китай виявить своє остаточне ставлення до конфлікту в Україні, і його можливі дії можуть включати обмеження постачань товарів до Росії, щоб дотримуватися міжнародних норм”, – підкреслив він.