Вашингтон просить Київ не завдавати ударів по нафтопереробних заводах на території Росії, але колишній радник держсекретаря США Метью Брайза різко критикує цю позицію.

Брайза вважає, що така заборона є “егоїстичною”, “зарозумілою” і “стратегічно необґрунтованою”. Він переконаний, що шкода від ударів по НПЗ для російської економіки значно переважає можливе незначне зростання цін на бензин в США перед виборами.

Ексдипломат зазначає, що на ціни на нафту впливає багато факторів, і вилучення з ринку порівняно невеликих обсягів російської нафтопродукції навряд чи суттєво вплине на ситуацію в США.

Брайза також припускає, що заява Білого дому могла бути продиктована внутрішньополітичними міркуваннями та страхом перед втратою підтримки Байдена на виборах.

На його думку, адміністрація Байдена піддалася “паніці” і не продумала всі наслідки.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Збитки для російської економіки від ударів по НПЗ набагато переважають будь-які потенційні негативні наслідки для США”, – підсумовує Брайза.

Ця ситуація знову підкреслює складність балансування між підтримкою України та захистом власних інтересів США.