Україна отримала з Європейського Союзу екстрадицію голови злочинної організації, яка спеціалізувалася на вивезенні чоловіків призовного віку за кордон. 

Представники Служби безпеки України (СБУ), у співпраці з партнерами з Європи, здійснили процес екстрадиції з Болгарії до України цього зловмисника, який віддалено керував діями групи понад два роки, ховаючись в країнах ЄС. 

У січні 2023 року СБУ вже затримала сімох спільників цього організатора в різних частинах України.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Члени цієї групи пропонували чоловікам призовного віку фальшиві документи, щоб ті могли незаконно покинути Україну. Серед них були фіктивні медичні свідоцтва про непридатність до військової служби за медичним станом та документи, які мали підтверджувати наявність родичів на тимчасово окупованій території Запорізької області. Це давало можливість ухилянтам виїхати з країни нібито для відвідування родичів. Вартість таких послуг коливалася від 2,5 до 8 тисяч доларів США, залежно від терміновості виїзду.

Лідерові цієї організації оголошено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Він знаходиться під вартою, на нього чекає можливе покарання у вигляді 12 років позбавлення волі та конфіскації майна.