До ситуації з арештом одного з найближчих соратників Сергія Шойгу до Міноборони доклало руку Головне управління розвідки Міноборони України. Про це повідомляє «УП» із посиланням на власне джерело у спецслужбі.

За даними видання, навесні поточного року фахівці ГУР здійснили зламування серверів МО РФ за допомогою кібератаки, викравши значний обсяг секретних даних.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Серед усього масиву інформації містився також компромат на заарештованого заступника Шойгу Тимура Іванова. Відразу після цього слідчі органи РФ розпочали проти нього слідство, результатом якого стало звинувачення у корупції.

Як відзначило джерело «УП», у Кремлі весь час знали про хабарництво в Міноборони, але закривали на це очі, а медійний розголос і особливо витік цих даних в Україну змусив Москву показово покарати Іванова.