Відтепер в Україні офіційно існує нова професія — фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. 

Цей новий професійний стандарт був розроблений з ініціативи Міністерства ветеранів з метою забезпечення професійного супроводу ветеранів війни, членів їх сімей та родин загиблих воїнів у процесі переходу від військової служби до цивільного життя.

Про це повідомлено на Урядовому порталі. Зазначається, що такі фахівці будуть надавати роз’яснення щодо можливостей, прав, гарантій, пільг та отримання публічних, соціальних, освітніх, реабілітаційних, психологічних та інших послуг, таких як оформлення відповідних документів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Всі потреби, що виникають у ветеранів та ветеранок у процесі переходу від військової служби до цивільного життя, мають знаходити фахову підтримку та допомогу. Ця підтримка може бути забезпечена саме фахівцями із супроводу, зокрема, шляхом індивідуального професійного супроводу, спрямованого на допомогу нашим Захисникам та Захисницям у процесі отримання реабілітаційних, психологічних, освітніх та інших послуг”, – йдеться в повідомленні.

На сайтах з пошуку роботи вже з’явилися вакансії для таких фахівців. Наприклад, в одній з них (хоч і не вказано зарплату) вимагається наявність вищої освіти в галузі соціальних наук, психології чи суміжних галузей, а також добре розвинені комунікативні навички, емпатія та стресостійкість.