Чи зберігається за працівником після мобілізації робоче місце та які гарантії він має.

Багато громадян через повномасштабну війну з росією були змушені мобілізуватися та відправитися на фронт. Згідно із законодавством України, трудові відносини між роботодавцем та працівником регулюються.

Українські фахівці з питань праці розповіли про гарантії для призваних працівників та збереження їхніх робочих місць під час воєнного стану. Так, працівникам, які були призвані до Сил оборони України, зберігається місце роботи та посада на підприємстві протягом усього періоду служби.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зокрема, за статтею 119 Кодексу законів про працю передбачено, що працівники, які взяли участь у військових діях, у тому числі за призовом або мобілізацією, зберігають місце роботи та посаду на підприємстві. Однак їм не зберігається середній заробіток.

За рішенням адміністрації підприємства або установи, видається наказ про збереження місця роботи та посади працівника на весь період його служби. Такі заходи мають за мету забезпечити соціальні гарантії для працівників, які віддали свою службу вітчизні.