Картопляне пюре – найпростіша страва з картоплі. Щоб воно було смачним і без грудочок, кулінари радять додавати молоко, вершкове розтоплене масло та сметану.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом та секретами приготування смачного та вдалого пюре.
Інгредієнти:
- картопля – 5-6 шт.
- масло вершкове – 80 г
- молоко – 80 мл
- сіль
- перець горошком/лавровий лист
Спосіб приготування:
Картоплю очищуємо та нарізаємо на 4-6 частин.
До води додаємо лавровий лист і перець горошком, доводимо до кипіння і всипаємо картоплю в гарячу воду. Після того, як картопля звариться, дістаємо лавровий лист і солимо.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Після розминаємо картоплю без додавання масла. Коли картопля почне ставати, як пюре, додаємо половину масла.
Молоко та іншу частину масла підігріваємо майже до кипіння. Додаємо в картоплю частково молоко з розтопленим маслом і знову перемішуємо картоплю. На цьому етапі можна збити пюре міксером для більш пухкого стану.