Картопляне пюре – найпростіша страва з картоплі. Щоб воно було смачним і без грудочок, кулінари радять додавати молоко, вершкове розтоплене масло та сметану.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом та секретами приготування смачного та вдалого пюре.

Інгредієнти:

  • картопля – 5-6 шт.
  • масло вершкове – 80 г
  • молоко – 80 мл
  • сіль
  • перець горошком/лавровий лист

Спосіб приготування:

Картоплю очищуємо та нарізаємо на 4-6 частин.

До води додаємо лавровий лист і перець горошком, доводимо до кипіння і всипаємо картоплю в гарячу воду. Після того, як картопля звариться, дістаємо лавровий лист і солимо.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Після розминаємо картоплю без додавання масла. Коли картопля почне ставати, як пюре, додаємо половину масла.

Молоко та іншу частину масла підігріваємо майже до кипіння. Додаємо в картоплю частково молоко з розтопленим маслом і знову перемішуємо картоплю. На цьому етапі можна збити пюре міксером для більш пухкого стану.