Під час наступу на Донеччині російські літаки-штурмовики помилково завдали удару по своїй піхоті, яка намагалася втекти з поля бою. Про це повідомив офіцер ЗСУ Олег Калашніков.

За словами Калашникова, окупанти для своїх наступальних дій залучають піхоту за підтримки бронетехніки та авіації. 7 квітня їхні атаки на позиції ЗСУ під Часовим Яром були відбиті, і окупанти втекли.

“Однак, втікаючи, вони зазнали вогневого ураження з боку власних літаків-штурмовиків”, – сказав Калашніков.

Він не виключив, що це сталося через те, що російські льотчики могли сплутати своїх солдатів з українськими.

“Не знаю, чи була в пілотів така команда, чи вони прийняли своїх за чужих, але те, що в них діють загороджувальні загони, давно достеменно відомо”, – додав Калашніков.

За його словами, такі загони не дають окупантам можливості втекти з поля бою, розстрілюючи їх у спину.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Калашніков також не виключив, що льотчики могли отримати наказ вдарити по своїх:

“Сьогодні в них тільки посилюється таке явище, як кидати в бій своїх частково мобілізованих і не давати їм можливості повернутися, тобто ставити їх у таку безвихідь. Тому можливо, що таке вогневе ураження саме авіацією було за наказом”.