Вчені назвали потенційно небезпечні продукти, які провокують розвиток 90% видів онкозахворювань та поширення метастаз.

За словами науковців, пальмітинова кислота, яка є в пальмовій олії, є однією з найнебезпечніших в харчових продуктах. Вона може змінювати функції генів у ракових клітинах. Через це може розвинутися рак в організмі.

Однією з поширених причин смерті від раку є поширення метастазів, оскільки переважну більшість людей з метастатичним онкозахворювань не можна вилікувати.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Метастазування може пришвидшитися через вживання їжі, яка містить жирні кислоти. Тому пальмітинова кислота провокує ракові клітини опинитися в регенеративному стані і дозволяє сформувати сигнальні мережі поза пухлинами.

Пальмова олія є у шоколаді, тістечках, маргарині, печиві та інших продуктах. Навіть у косметичних засобах, як-от милі, шампунях тощо.