Після смерті близької людини починаються важкі моменти скорботи та питання про те, що робити з його речами і як правильно поминати.

У Православ’ї традиційно заведено молитися за душу покійного протягом 40 днів. Цей період вважається дуже важливим, адже в цей час триває Суд за душу. Вірують, що на сороковий день душа вирушає в інше життя, тому особливо важливо молитися за покійного в цей період.

Проте, існує також думка про те, що після смерті родича необхідно змінити дзеркала або передати його речі, адже через них можуть передатися його гріхи – це, власне кажучи, лише забобони.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Священник зазначає, що речі померлого можна спокійно розподілити між рідними та друзями, а пам’ятні речі залишити собі, найкраще їх окропити святою водою.

Милостиня та молитва за померлого мають продовжуватися не лише протягом 40 днів після смерті, а й пізніше. Таким чином, важливо не прив’язуватися лише до цього терміну, а постійно згадувати та пом’янути померлого.