Російські окупанти змінили тактику обстрілів українських територій, тому можлива примусова евакуація цивільних з деяких населених пунктів.

Як повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, ворог завдає ударів як вдень, так і вночі. При цьому застосовується одна і та ж локація. Здебільшого ворог намагається поцілити в об’єкти інфраструктури, але при цьому страждають цивільні, оскільки траєкторія російських БПЛА та ракет пролягає через житлові будинки українців.

Синєгубов закликав жителів Харкова та області врахувати поточну ситуацію з обстрілами та бути максимально обережними під час повітряної тривоги. Обов’язково потрібно переходити в укриття, або ж безпечне місце.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За його словами, сильно постраждали від обстрілів населені пункти на Куп’янському напрямку, зокрема це Борова та Вовчанськ. Тому з північної частини Харківської області людей можуть примусово евакуйовувати. Насамперед це стосується сіл та міст, які постійно страждають від російських обстрілів.

В ОВА додали, що нещодавно окупанти КАБами обстріляли передмістя Золочева. У приватних будинках повилітали вікна, пошкоджено резервуари та технічні споруди.