Російські окупанти розстріляли беззбройних українських військовополонених в Кринках Херсонської області.

Офіс генпрокурора повідомляє, що розпочато досудове розслідування. Окупанти порушили звичаї та закони війни, ще й при цьому вчинили умисне вбивство (ч. 2 ст. 438 КК України).

Вчора, 7 квітня, в одному з Телеграм-каналів почали поширювати відео, де російські військовослужбовці розстрілюють трьох українських захисників, які невідомим чином потрапили в полон до російських окупантів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На відеозаписі представник армії РФ випускає кілька куль з автомату чоловіків, які стоять нерухомо та без зброї. В описі зазначено, що жахливий інцидент стався біля Кринок Олешківської громади.

В Офісі генпрокурора пояснили, що вже не вперше російські солдати показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими. Ймовірно, такі дії підтримує вище командування ЗС РФ.