В Україні підсудного засудили до прочитання твору Івана Нечуй-Левицького «Кайдашева сім’я». Відповідне рішення ухвалив суд міста Гоща на Рівненщині.

Як передає «Діалог», суть позову полягала в тому, що чоловік обікрав будинок своєї сестри, який дістався їй у спадок від батьків. Зламавши замки, він виніс інструменти та садовий інвентар.

На свій захист підсудний оголосив, що забрав виключно ті речі, які належали йому, а сестру він нібито попередив про свій приїзд.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Таке рішення чоловік, за своїми словами, прийняв, коли дізнався, що сестра розмірковує про те, щоб продати батьківський будинок.

Суд у результаті вирішив призначити підсудному м’яке покарання у вигляді року випробувального терміну, зобов’язавши ознайомитися з нормами спадкового права і прочитати повість 1878 року.