Москва готує теракти у Білорусі вже найближчим часом, щоб звинуватити у цьому білоруських добровольців, які воюють на боці України.

Таким чином Кремль хоче досягти кількох цілей. Одна з них – отримати нові “підстави” для звинувачення України у тероризмі після резонансного теракту у “Крокус Сіті Хол”, її підтримці радикальних угрупувань.

Також росія досі хоче втягнути Білорусь у повномасштабну війну з Україною, щоб частина військ знову зібралася біля північних кордонів України. Про це йдеться у статті Robert Lansing Institute з посиланням на інсайди від представників однієї спецслужби з Європи.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тобто європейська розвідка з’ясувала, що Кремль готує серію терактів на території Білорусі, аби звинуватити “Полк Калиновського”, який бореться з російськими окупантами пліч-о-пліч з українськими захисниками.

Російська влада не випадково обрала саме білоруських добровольців як “цапів-відбувайлів”, оскільки, дискредитувавши підрозділ, у владіміра путіна буде шанс нарешті безпосередньо втягнути білорусів у війну проти України. Своєю чергою Олександр Лукашенко вже заявляв, що в РБ готуються до війни, військові навчаються, збирається техніка та зброя. Тому такі заявив можуть бути не випадковими.