У Москві та Московській області розпочалася масштабна операція правоохоронних органів з виявлення нелегальних мігрантів після теракту, що стався в концертному залі “Крокус Сіті Хол”. 

За даними місцевих мешканців, поліція активно перевіряє квартири, де іноземні громадяни зареєстровані, але фактично не проживають.

Правоохоронні органи наголошують на тому, що власникам нерухомості, які дозволяють мігрантам фіктивно реєструватися за їхніми адресами, загрожує серйозна відповідальність. За такі махінації може бути застосовано штраф у розмірі до 100 тисяч рублів або навіть три роки позбавлення волі.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім того, поліція також приділяє увагу власникам житла, які реєструють мігрантів, що проживають у хостелах чи гуртожитках. Управні компанії наводять заклики до сусідів повідомляти про можливі випадки незаконної прописки орендарів.

Крім цього, здійснюється перевірка сертифікатів про знання російської мови, необхідних для отримання трудового патенту. Вже виявлено випадки подання підроблених документів у міграційних центрах, що свідчить про серйозні порушення законодавства в цій сфері.