Для того, аби Україна залишилася без електрики, росіяни можуть влаштувати теракти на ще кількох гідроелектростанціях.

Вивівши з ладу ГЕС, росіяни унеможливлять роботу атомних електростанцій. Таку думку висловив полковник СБУ, народний депутат з безпекового комітету Верховної Ради Роман Костенко у коментарі 24 каналу.

Він нагадав, що російські бойовики вже здійснювали атаки та теплоелектростанції, зокрема, через їхні дії зупинялася робота Запорізької атомної електростанції.

Костенко вважає, можна говорити про те, що росіяни захочуть продовжити атаки на теплові й гідроелектростанції, аби позбавити можливості роботи АЕС.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Ми ж розуміємо, яку роль відіграє гідрогенерація: охолодження, стабілізація напруги. Це дуже важливо. Атомні електростанції постійно подають якусь напругу, яку потрібно періодично додавати або зменшувати її за допомогою таких менших генерацій як ГЕС та ТЕС”, – додав депутат.

На його думку, виведення гідроелектростанцій з ладу означатиме неможливість забезпечувати потреби України електрикою.