Український уряд прийняв важливе рішення щодо внутрішньо переміщених осіб (ВПО), спрямоване на посилення їхнього правового та соціального захисту. 

Зміни до правил, які регулюють питання переселенців, передбачають недопущення виселення вразливих категорій ВПО із житла для тимчасового проживання.

Зазначається, що зміни до постанови мають на меті надати окремим категоріям ВПО додаткові гарантії щодо недопущення їхнього примусового виселення із житла для тимчасового проживання під час дії воєнного стану та протягом 6 місяців після його припинення або скасування.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Передбачається, що на внутрішніх переселенців, що належать до вразливих категорій громадян, не буде поширюватись обмеження щодо терміну проживання, яке передбачене законодавством. Ці зміни мають на меті посилити гарантії правового та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб.

Таким чином, уряд України вживає дієвих заходів для забезпечення безпеки та благополуччя вразливих категорій населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, у складних соціально-політичних умовах.