Роздрібна торгівля харчовими продукти — одна з найпопулярніших справ у нашій країні. Згідно зі статистикою, у цій сфері зайняті сотні тисяч українців, але далеко не всі з них є еталоном чесності.

Багато продавців і навіть окремі магазини намагаються нажитися на неуважних клієнтах, і найчастіше використовують для цього такі хитрощі:

1) Неправильні цінники

Іноді через неуважність, а іноді й спеціально, в магазинах «забувають» повісити на товар актуальний цінник, внаслідок чого покупець на касі віддає за товар зовсім іншу суму.

2) Маніпуляції зі здачею

Практично всі великі мережі хитрують із правилами видачі здачі, згідно з якими округлення суми відбувається на користь продавця за такої ціни, як, наприклад, 9,95 грн або 9,80 грн. Звичайно ж, переважна більшість покупців залишають на касі 10 грн, а магазин, враховуючи кількість подібних операцій на день, заробляє на цьому мільйони.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

3) Хибні знижки

У всі роки знижка на товар є найкращим способом продати його якнайшвидше. Але що, якщо знижувати ціну товару не хочеться? Правильно спочатку слід непомітно підняти вартість, а потім з помпою опустити.