Картопляна запіканка з грибами – це проста, недорога страва, яка урізноманітнить ваше меню під час посту. Вона готується з картопляного пюре, обсмажених грибів і сметанного соусу. Страва виходить соковитою, ситною, з апетитною рум’яною скоринкою.

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г
  • гриби печериці – 250 г
  • яйце – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • масло вершкове – 2 ст. л.
  • олія
  • перець чорний мелений
  • сіль

Спосіб приготування:

Картоплю чистимо та миємо. Відварюємо у підсоленій воді до готовності 15-20 хвилин. Зливаємо воду. Додаємо яйце і вершкове масло та розминаємо у картопляне пюре.

Цибулю очищуємо і дрібно нарізаємо. Гриби миємо, нарізаємо пластинами. На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо цибулю і гриби до готовності. Солимо, перчимо.

Для соусу до сметани додаємо одне яйце, сіль і збиваємо віночком.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

До змащеної вершковим маслом форми викладаємо половину картопляного пюре, далі на нього рівномірним шаром – обсмажені гриби, на гриби – решту картопляного пюре, а верхній шар змащуємо сметанним соусом.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин.