Картопляна запіканка з грибами – це проста, недорога страва, яка урізноманітнить ваше меню під час посту. Вона готується з картопляного пюре, обсмажених грибів і сметанного соусу. Страва виходить соковитою, ситною, з апетитною рум’яною скоринкою.
Інгредієнти:
- картопля – 500 г
- гриби печериці – 250 г
- яйце – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- масло вершкове – 2 ст. л.
- олія
- перець чорний мелений
- сіль
Спосіб приготування:
Картоплю чистимо та миємо. Відварюємо у підсоленій воді до готовності 15-20 хвилин. Зливаємо воду. Додаємо яйце і вершкове масло та розминаємо у картопляне пюре.
Цибулю очищуємо і дрібно нарізаємо. Гриби миємо, нарізаємо пластинами. На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо цибулю і гриби до готовності. Солимо, перчимо.
Для соусу до сметани додаємо одне яйце, сіль і збиваємо віночком.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
До змащеної вершковим маслом форми викладаємо половину картопляного пюре, далі на нього рівномірним шаром – обсмажені гриби, на гриби – решту картопляного пюре, а верхній шар змащуємо сметанним соусом.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин.