Військово-політичний експерт Олександр Коваленко з групи “Інформаційний спротив” розповів подробиці інциденту з іранським дроном Shahed-136, які використовує росія.

Недавно в Румунію потрапив іранський безпілотник Shahed-136 з номером 592. Цей подійний інцидент підтверджує продовження співпраці між росією та Іраном у сфері безпілотної авіації.

Експерт зауважив, що світлий колір дрона Shahed-136, який відрізняється від звичайних чорних російських безпілотників “Герань”, свідчить про його іранське походження. Номер 592, вказаний на безпілотнику, імовірно, серійний номер виробництва, який може відображати виробничі можливості Ірану.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Цей інцидент викликав певні обурення в мережі, адже це вже п’ятий випадок заходу російських безпілотників на територію Румунії, і жоден з них не був збитий місцевою протиповітряною обороною.

Висловити занепокоєння щодо цих подій може Румунія, але чи відбудеться така реакція з боку Москви та Тегерану – поки що залишається відкритим питанням.