Овочевий плов – це ситна й корисна страва, яку можна приготувати в піст. Вона готується винятково без м’яса. Рис використовуйте на свій смак, також вам знадобиться ріпчаста цибуля, морква, солодкий перець, помідори, часник і приправи.

Інгредієнти:

  • рис – 1 скл.
  • вода – 2 скл.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • перець болгарський – 1 шт.
  • помідори свіжі – 2 шт.
  • часник – 3 зубки
  • куркума – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • олія

Спосіб приготування:

Очищуємо цибулю та моркву. Видаляємо насіння з перцю. Нарізаємо цибулю невеликими кубиками, моркву і перець – довгими брусочками. Помідори – шматочками.

Рис ретельно промиваємо великою кількістю води.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

В каструлі з товстим дном злегка обсмажуємо на олії моркву й цибулю. Викладаємо перець і помідори. Солимо, посипаємо перцем, куркумою. Перемішуємо та обсмажуємо ще дві хвилини. Насипаємо рівним шаром рис на овочі. Встромлюємо часник і заливаємо акуратно по стінці каструлі гарячою водою.

Тушкуємо під закритою кришкою на повільному вогні до готовності рису приблизно 10-15 хвилин. Знімаємо з вогню та залишаємо плов під закритою кришкою на 15 хвилин. Перед подаванням на стіл страву перемішуємо.