Її можете подати як для домашньої вечері як гарнір, так і на святковий стіл. Страва стане чудовою альтернативою смаженій картоплі або картоплі фрі. Апетитну, ситну та хрумку картоплю подавайте до улюбленого соусу або до свіжого салату.

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г
  • сир пармезан – 100 г
  • вершкове масло – 20 г
  • оливкова олія – 1 ст. л.
  • паприка солодка – 1 ч. л.
  • часниковий порошок – 0,5 ч. л.
  • прованські трави – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль

Спосіб приготування:

Картоплю вимиваємо. Розрізаємо на половинки і надрізаємо сіточкою.

Сир натираємо на дрібній тертці.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо з оливковою олією. Додаємо паприку, перець, прованські трави, часник та сіль. Перемішуємо. Змащуємо картоплю та посипаємо сиром. Викладаємо на деко.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 50 хвилин.