Уряд України планує розпочати процес ховання військових, що загинули за країну, на Національному військовому меморіальному кладовищі наближено через пів року, повідомив в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Порхун зазначив: “Ми розпочинаємо підготовчі роботи на першу чергу. Плануємо почати будівництво першої частини комплексу найближчим часом, і маємо намір ввести її в експлуатацію у серпні-вересні цього року”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Відзначається, що для запуску процесу поховань необхідно спорудити в’їзд на цвинтар, організувати площу перед входом до комплексу та підготувати майданчик для проведення церемоній. На цей час також планується побудова першого сектору для поховань. В.о. міністра впевнений, що будівництво буде завершено до 2027 року.

Порхун також уточнив категорії військовослужбовців, які матимуть можливість знайти вічний спокій на Національному військовому меморіальному кладовищі. Це будуть захисники незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, повні кавалери орденів Богдана Хмельницького, “За мужність”, княгині Ольги, учасники міжнародних миротворчих операцій, Герої України, ветерани війни та особи, які отримали інвалідність унаслідок війни з 2014 року.