Бійці 454 окремої бригади спеціального призначення ЗСУ під час розвідки в районі населеного пункту Роботине на Мелітопольському напрямку взяли в полон таджицького окупанта.

Розвідгрупа під керівництвом Віктора Кадальника (“Батя”) та Андрія Ганчовського проводила розвідку на предмет ворожих ДРГ. Їхню увагу привернув розбитий будинок з відкритими дверима. “Батя” оглянув будівлю та виявив там окупанта.

Андрій Ганчовський взяв окупанта на приціл, а “Батя” провів обшук на наявність зброї. Окупант намагався дістати гранату з кишені, тож йому приставили зброю до скроні.

Після цього окупант здався і почав співпрацювати.

Ним виявився Джурабек, громадянин Таджикистану, який проходив службу у складі 71-го полку рф як штурмовик-стрілець.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами Джурабека, він потрапив на фронт недавно і був змушений воювати. Другий окупант, з яким він був, загинув на розтяжці.

Сам Джурабек отримав поранення в ногу, але зміг дійти до укриття. Зброю та рацію він викинув по дорозі, а з собою мав телефон, дві бойові гранати та два “магазина”.