Україні вже пів року не вдається отримати обіцяну військову допомогу від США через затримки в Конгресі. Трампісти відкладають розгляд законопроєкту “на після великодніх свят”. Тим часом Євросоюз також не може прийняти рішення про виділення 5 млрд євро на військову підтримку України.

На минулому тижні сенатор-республіканець Ліндсі Грем відвідав Київ, де висловив підтримку ідеї надання Україні частини американської допомоги у вигляді кредиту. Проте, водночас він закликав Україну мобілізуватися.

“Що б ми (США) не робили, ви повинні боротися. Незалежно від того, що ми робимо, ви воюєте за себе”, – заявив Ліндсі Грем.

Адмірал Роб Бауер, голова Військового комітету НАТО, також закликав Україну боротися, хоча не вказав, як робити це без зброї. За даними The New York Times, Україні не вистачає зброї для відновлення ініціативи на полі бою через заблоковану в Конгресі американську допомогу.

Жозеп Боррель, очільник європейської дипломатії, заявив, що ЄС готує до передачі Україні 60 тис. солдатів і понад 1 млн артилерійських боєприпасів. Проте цього не достатньо.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Спільно з G7, Вашингтон пропонує створити механізм для залучення $50 млрд на зброю для України. Проте поки що немає єдності в ЄС щодо напрямку цих коштів.

Україна, яка бореться за свою безпеку, чекає на допомогу від західних союзників, проте поки що зброя так і не приходить.