Морквяний торт – це не лише смачний десерт, але й корисний. Кулінарна блогерка Олівія Робертсон-Мо поділилася своїм особливим рецептом, який вразить шанувальників здорового харчування.

У цьому рецепті морква відіграє головну роль та забезпечує торт вологістю і пухкістю. Кленовий сироп, який використовується як підсолоджувач, додає натурального солодкого смаку без використання рафінованого цукру.

Інгредієнти:

  • Масло – 1/2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Екстракт ванілі – 1 ч.л.
  • Гарбузове пюре – 1/2 склянки
  • Кленовий сироп – 100 мл
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Лимонний сік – 1 ч.л.
  • Морква – 3 шт.
  • Борошно – 1/2 склянки
  • Подрібнений кокос – 1 склянка
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Розпушувач – 1/4 ч.л.
  • Сіль – дрібка
  • Вершковий сир – 1 чашка

Спосіб приготування:

Перед початком приготування торта розтоплюємо масло на водяній бані. Даємо йому охолонути перед тим, як додавати інші інгредієнти.

Беремо велику миску та додаємо розтоплене масло, 2 яйця, чайну ложку ванільного екстракту, половину склянки гарбузового пюре, лимонний сік та третину склянки чистого кленового сиропу. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.

Натираємо 3 середні моркви на тертці, та додаємо їх у суміш. Перемішуємо. Додаємо половину склянки борошна, одну склянку подрібненого кокоса (змішаного в дрібне борошно), половину чайної ложки соди, чверть чайної ложки розпушувача та щіпку солі. Перемішуємо до однорідності.

Використовуємо форму для запіканок, застелену пергаментом. Виливаємо суміш у форму, рівномірно розподіляємо її по всій площі. Розігріваємо духовку до температури 180°C. Випікаємо торт протягом 50-60 хвилин або доки він не стане золотистим. Також можна провести тест на готовність: вставляємо в середину торта дерев’яну шпажку, і якщо вона вийде чистою – торт готовий.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Поки торт охолоне, готуємо глазур. У чистій мисці змішуємо вершковий сир з однією столовою ложкою кленового сиропу. Перемішуємо, поки глазур не стане гладкою та однорідною.

Після охолодження торту достатньо налити глазур на верхню частину та рівномірно розподілити її, щоб покрити весь торт.

Додаємо зверху улюблених горішків. Готово.