У чеській школі другокласники знущалися з української дівчинки через її національність. Вони ображали її словами, штовхали та навіть плюнули в обличчя.

Адміністрація школи вирішила ніяк не коментувати інцидент, але відео з булінгом біженки з України набрало розголосу в мережі. Після цього обіцяють розібратися, що сталося.

Як повідомляє OBOZREVATEL, мама дівчинки Поліни виклала в мережу відео, де її дитину ображають, бо вона українка та “українська курва”, а не росіянка. На думку дітей, РФ краща, але дівчинка не змовчала та сказала, що “Російське – гівно”. Після цього один з другокласників плюнув їй в обличчя.

Мама Марія Бутковська пояснила, що такий неприємний випадок стався, коли діти були на шкільній екскурсії. Коли жінка звернулася до школи, то там відмовилися навіть організувати зустріч з батьками кривдників. Нібито вчителі вже провели розмову зі школярами та написали у щоденник зауваження про поведінку.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Очільник МЗС Чехії та чехи, побачивши відео, підтримали Поліну. Після цього підключилися чеські ЗМІ, тому адміністрація школи дуже швидко змінила ставлення та почала виправдовуватися. Директорка закладу освіти заявила, що такого раніше не було і вже з батьками поговорили.

Батьки кривдників та їхні діти попросили пробачення у Поліни в присутності українських дипломатів з посольства у Чехії.