Голова військового комітету НАТО в Києві відзначив роботу сил ППО під час масованої атаки Російської Федерації на столицю. 

Під час масованої атаки Російської Федерації на столицю України уранці 21 березня, серед іноземних громадян, які опинилися під ворожим ракетним обстрілом, був нідерландський адмірал Роб Бауер, голова військового комітету НАТО. Це сталося вперше після його приїзду до Києва.

Роб Бауер, розповівши про події, які відбулися в ніч на 21 березня, зазначив, що він та інші члени делегації були змушені шукати притулок в укритті через загрозу ракетного обстрілу. Він також висловив враження від реакції українських військових на атаку.

“Ми знаходилися в укритті протягом 2,5 годин. У цей час по Києву було запущено 31 ракету, проте всі вони були збиті Збройними Силами України. Це свідчить про високий професіоналізм та ефективність українських сил у справі використання систем протиракетного захисту”, – підкреслив Бауер.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також він відзначив, що, попри очікування побачити зону бойових дій, Київ вражає своєю функціональністю та сучасним виглядом, який не свідчить про військові дії.

Після “пригоди”, адмірал Бауер висловив підтримку Україні в боротьбі проти російської агресії та заявив, що міжнародна спільнота повинна підтримати Україну в цій складній ситуації.