Увечері 9 жовтня на Закарпатті відчули наслідки землетрусу, який стався у словацькому містечку Гуменне. Поштовхи чули по всій області, а також на Львівщині.

Землетрус магнітудою 5,5 балів стався на глибині понад 20 кілометрів. Його сила була не більше чотирьох балів, проте цього вистачило, щоб захиталися речі у кімнатах. А в деяких оселях з’явилися тріщини на стелі і стінах.

Сейсмологи відзначають, що землетруси на Закарпатті – явище звичне. За цей рік регіоном трусило понад три десятки разів. Проте зазвичай поштовхи настільки малі, що люди їх не помічають.

Землетрус 9 жовтня може спровокувати повторні підземні поштовхи, кажуть сейсмологи. Сила коливань має бути меншою, але спрогнозувати її точно неможливо. Тому рятувальники нагадують заходи безпеки.

Що робити під час землетрусу:

Якщо ви у будівлі, покиньте її. Уникайте ліфтів. На вулиці станьте якомога далі від будівель та дерев.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Якщо немає змоги вийти з будівлі, станьте під опорними стінами, сховайтеся в коридорі або ванній кімнаті.

Якщо це відбувається під час руху автомобіля – треба зупинитися, відкрити двері, але не виходити – перечекати цей землетрус.