Війна, з якою Росія прийшла в Україну, перекинулася на її територію. Упродовж двох тижнів прикордонні області РФ потерпають від активних обстрілів, причому російські солдати рівняють із землею свої села ФАБами, атакуючи диверсантів з РДК та Легіону “Свобода Росії”.

Процес “звільнення” територій на Бєлгородщині, Курській та Брянській областях за допомогою російських добровольців триває. З метою надзвичайних заходів місцеві силові структури вже встановлюють блокпости, а мешканці Бєлгорода скаржаться на порожні полиці в магазинах.

За словами місцевих мешканців, ситуація в Бєлгороді майже критична – влада позачиняла школи та ТЦ, у магазинах закінчуються продукти. 

Це створює значні труднощі для жителів, які змушені об’їжджати кілька магазинів для того, щоб знайти товари першої потреби та харчі.

Ближче до кордону ситуація загострюється ще більше. Мешканці Грайворонського міського округу РФ, де тривають активні бої, повідомляють про труднощі з евакуацією та необхідність захисту домівок від можливих мародерів.  

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Російські пілоти тим часом нещадно бомблять власні села, зокрема село Козинка в Грайворонському районі. На відеозаписах, оприлюднених у соцмережах, видно, як авіація РФ скидає 500-кілограмові бомби  населений пункт.

Уряд Бєлгородської області оголосив про евакуацію мешканців. За словами губернатора, планується евакуація 9000 осіб, переважно дітей, з області. Також заплановано обмеження в’їзду до сіл, де відбуваються бої. Локальні сили створюють блокпости для контролю доступу.