Комітет нацбезпеки, оборони та розвідки виключив із законопроекту про мобілізацію запровадження заходів впливу водіння авто та блокування рахунків ухилянтів. 

Про це повідомив народний депутат Вадим Івченко в етері програми Радіо Свобода Свобода.Live.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Івченко пояснив, що з обмежень виключили блокування рахунків, “тому що влада може, в принципі, робити це нормативно-правовими актами Національного банку”. Він додав, що попередньо зняли обмеження щодо користування автотранспортом.

“Всі інші обмеження, наскільки я пам’ятаю, вони підтримані робочою групою, і наразі розглядатимуться на комітеті. У законі є три-чотири основні норми, а не тільки обмеження, на які звертають увагу всі. Перше, це демобілізація. Друге – це демобілізація законом чи рішенням ставки. Третє – це питання по доглядачах за людьми з інвалідністю, і що з ними робити. І четверте – це електронний кабінет, і повістка електронною поштою через електронний кабінет”, – сказав він.