Після президентських “виборів” в російській федерації “влада” окупаційних територій планує видати наказ про мобілізацію до 300 тисяч українських громадян з тимчасово окупованих територій.

За даними українських спецслужб, Міністерство оборони РФ розпорядилося провести мобілізаційні заходи згідно з наказом №124 від 6 березня 2023 року.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Цей документ, розповсюджений серед співробітників військово-слідчого комітету РФ на окупованій території Херсонщини, набуде чинності з 25 березня 2024 року, тобто практично відразу після оголошення результатів “виборів”. Військові заходи мобілізації мають бути проведені не пізніше 1 червня 2024 року.

Цей крок викликає серйозне занепокоєння та викликає обурення в Україні, оскільки підтверджує агресивні наміри окупаційної влади щодо втручання в українські справи та мобілізації громадян для служби на окупованих територіях.