Україна зіткнулася з кризою боєприпасів через скорочення ракет ППО. 

Згідно з повідомленнями видання The Telegraph, запаси ракет ППО в Україні стрімко виснажуються, що ставить під загрозу оборону міст від російських атак.

Джерела стверджують, що запаси ракет для захисту таких міст, як Одеса, де в п’ятницю загинуло 20 людей, швидко скорочуються.

Це може призвести до того, що Україна буде змушена розподілити свої системи ППО таким чином, щоб збивати лише одну з п’яти російських ракет, замість чотирьох, як це робиться зараз.

“Це матиме значний вплив на міські центри України”, – цитує The Telegraph слова двох українських посадовців, які повідомили про цю проблему американським чиновникам на конференції з питань безпеки цього року.

На тлі цієї кризи посилюються політичні дебати в США щодо того, чи слід продовжувати надавати військову допомогу Україні, яка наразі становить близько 31,3 мільярда фунтів стерлінгів.

Попередження про дефіцит боєприпасів прозвучало на тлі ескалації російських атак з використанням ракет та безпілотників.

Ракетний удар “подвійним краном” по Одесі в п’ятницю забрав життя 20 людей, що стало найбільшою кількістю загиблих за один день за весь час війни в цьому портовому місті.

Російські офіційні особи, ймовірно, знають про проблеми з боєприпасами в Україні, і вважають це сприятливою можливістю для посилення своїх атак.

Вздовж лінії фронту на Донбасі російські війська продовжують відступати, але все ще чинять значний тиск на українські сили, які скаржаться на нестачу боєприпасів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Проте, за даними російського Telegram-каналу “Рибар”, пов’язаного з Міністерством оборони РФ, українські війська все ще чинять жорсткий опір і, здається, добре озброєні.

“У противника вдосталь безпілотників. Не тільки транспортні засоби та бронетехніка, але й окремі солдати піддаються скиданням боєприпасів та ударам з безпілотників, що свідчить про відсутність дефіциту зброї”, – йдеться в повідомленні каналу.

Українські сили водночас поспішно копають нові траншеї та встановлюють протитанкові пастки, щоб уповільнити просування Росії та спростувати критику щодо неналежного планування оборони під час контрнаступу минулого року.