Червона помада – символ жіночності та справжня класика в образі на всі часи. Але чи знали ви, що цей косметичний продукт був зневаженим Адольфом Гітлером?

Фюрер нацистської Німеччини ненавидів червону помаду всім серцем і навіть заборонив її використання тим, хто відвідує його резиденцію. Причин такого вчинку було кілька.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

По-перше, з 1941 року Сполучені Штати зробили червону помаду обов’язковим атрибутом для жінок, які служать в армії. Дуже швидко регламентований колір виробу під назвою Victory Red став асоціюватись із почуттям патріотизму, а червоні губи в американському суспільстві символізували перемогу та почуття оптимізму.

По-друге, Гітлер, бувши прихильником расової теорії переваги німецької нації, вважав, що німкені дуже привабливі від природи, тому косметика лише псує їхній зовнішній вигляд.