Дівчинка, яка з’явилася на світ з критично низькою вагою у Львові, успішно пройшла курс виходжування й продовжить набирати вагу вдома.

Маленька Єва виписалася з Львівського обласного клінічного перинатального центру, де протягом 110 днів боролася за життя. Її вага при народженні становила лише 570 грамів, що значно нижче за норму, а термін вагітності – 25 тижнів.

Перші 50 днів життя дівчинка провела у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Їй знадобилася штучна вентиляція легень, а потім респіраторна підтримка через канюлі.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Медики надавали Єві замісну терапію сурфактантом, антибактеріальну терапію та парентеральне харчування. З перших днів життя дівчинка отримувала донорське молоко.

Після стабілізації стану Єву перевели на другий етап виходжування, де вона провела ще 60 днів. Їй надавали тривалу респіраторну підтримку, інгаляційну та інфузійну терапію.