В Україні настав сезон збору березового соку, у зв’язку з чим інтернет-майданчики замайоріли оголошеннями про продаж цього смаколика.

Ціни цього року варіюються радикально – хтось продає літр соку по 10 гривень, а хтось пропонує трилітрову банку за 200 гривень.

Втім, слід розуміти, що збирання соку в нашій країні може здійснюватись лише після отримання відповідного дозволу, а також виключно тих місцях, які були спеціально відведені для цієї процедури.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Категорично заборонено збирати березовий сік у зелених зонах, парках та скверах. За це порушнику загрожує значний штраф від 340 до 1700 гривень.

Щоб зайнятися видобутком соку на легальних підставах, слід отримати «лісовий білет». Такий документ дає право на видобуток соку у чітко відведених місцях, з дотриманням встановлених правил заготівлі.