У середу, 13 березня, Палата представників Конгресу США прийняла законопроєкт, який передбачає заборону китайської соціальної мережі TikTok на території країни за певних умов.

За інформацією CNN, законопроєкт отримав підтримку від 352 конгресмени, хоча 65 членів палати виступили проти.

Ця ініціатива стала несподіваною, оскільки більшість республіканців у Палаті представників проголосували за законопроєкт, попри оголошену раніше позицію колишнього президента США Дональда Трампа, який виступав проти заборони TikTok.

Згідно з текстом законопроєкту, якщо китайська компанія ByteDance, яка є власником TikTok, не відокремить соціальну мережу від своєї материнської структури, то додаток може бути заборонений у магазинах додатків у США.

Прихильники законопроєкту стверджують, що TikTok становить загрозу для національної безпеки США, оскільки китайський уряд може використовувати платформу для збору даних американських користувачів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Перед тим як законопроєкт набуде чинності, його має підтримати Сенат та підписати президент США. Джо Байден вже висловив готовність підписати цей законопроєкт, однак долю ініціативи у Сенаті ще предстоїть визначити.

У відповідь на результати голосування, представники TikTok закликали сенаторів ретельно розглянути факти. Однак у Міністерстві закордонних справ Китаю засудили винесення законопроєкту на голосування в Палаті представників як акт залякування.