Жолт Семьєн, віцепрем’єр-міністр та відповідальний за національну політику угорського уряду, висловив рішучість не екстрадувати біженців з України. 

Він наголосив, що ніхто не буде виданий, якщо його життя буде під загрозою, незалежно від того, чи є він військовозобов’язаним на думку української влади.

Політик виступив з такими заявами у зв’язку з інформацією про можливі переговори щодо екстрадиції українців з країн Європейського Союзу.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Семьєн підкреслив, що всі біженці з України, що перебувають в Угорщині, знаходяться в безпеці і отримують необхідну допомогу. Він наголосив на тому, що це є національним обов’язком для закарпатських угорців та гуманітарним та юридичним доказом, оскільки життя цих осіб “знаходиться під загрозою”.

Угорський віцепрем’єр також відхрестився від ідеї видати біженців назад до України, наголошуючи на їхній безпеці та відмові передати їх українській владі для участі в війні, де, за його словами, люди гинуть.