В ніч проти 12 березня безпілотники атакували дві нафтобази в Росії – в місті Орел та в Нижегородській області. Там спалахнули пожежі, зокрема горів НПЗ “Лукойла”.

Про це повідомляють російські телеграм-канали.

Вночі в Нижегородській області та в Орлі прогриміли вибухи. Згодом стало відомо, що в місті Кстово Нижегородській області безпілотник влучив в установку перегонки нафти “Лукойл-Нижегороднефтеоргсинтез” – так звану атмосферно-вакуумну трубчатку. Це є ключовим обладнанням для НПЗ.

На місці атаки спалахнула пожежа, до гасіння якої довелося залучити навіть пожежний потяг. “Лукойл” вже оголосив про зупинення підприємства.

Водночас в Орлі дрон влучив по нафтобазі і зайнялася пожежа. Її ліквідовують 60 надзвичайників та пожежний потяг.

Як повідомили у владі Орловської області, внаслідок влучання безпілотника по нафтосховищу в обласному центрі спалахнув один із резервуарів.

“В Орлі сталося падіння дрона. Атаку зазнав об’єкт паливно-енергетичного комплексу. На місці працюють спеціальні служби з метою локалізації займання. Постраждалих немає”, – повідомив губернатор Орловської області Андрій Кличков.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦