Вночі 9 березня 2024 року в російському місті Таганрозі Ростовської області пролунали вибухи.

За повідомленнями, атака тривала близько години (за іншими даними, близько півтори години).

Супутниковий знімок, який з’явився в мережі, показує наслідки прильоту чотирьох дронів-камікадзе на територію авіаремонтного заводу в Таганрозі, де на той момент ремонтувався літак ДРЛО А-50.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв у своєму Telegram-каналі заявив, що силами ППО в Таганрозі нібито було відбито масову атаку БПЛА.

Згодом він повідомив про те, що підрозділи ППО відбили вже другу атаку в небі над Ростовською областю, знищивши кілька БПЛА на підльоті до Морозовська.

Місцеві Telegram-канали повідомляють, що метою атаки був авіаційний завод імені Берієва. На цьому підприємстві модернізують літаки ДРЛО А-50, А-100, а також обслуговують літаки Ту-95 та Ту-142.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“За попередньою інформацією, безпілотники ЗСУ атакували територію авіаційного підприємства, що входить до складу науково-технічного комплексу імені Берієва”, – повідомили російські ЗМІ.

Сергій Притула, фонд якого збирав на безпілотники для Сил оборони України, повідомив, що унаслідок атаки по авіазаводу в Таганрозі було пошкоджено літак ДРЛВ А-50, який розташовувався в ангарі 66 на модернізації. “Проте є вірогідність того, що було уражено ще один літак”, – додав він.