В Україні через брак кадрів водіям пропонують зарплату, розмір якої сягає 50 тис. грн (у Києві). Оператор деревообробного верстата може розраховувати на 30 тис. грн, а електрик із досвідом – близько 60 тис. грн. Оператори на виробництві (працюють з обладнанням), згідно з даними оголошень, одержують близько 20–40 тис. грн. Проте ситуація в регіонах гірша.

Важко знайти будь-якого співробітника, якому для виконання своїх обов’язків потрібно кілька років досвіду роботи на аналогічній посаді. Це стосується як робітничих спеціальностей, так і “білих комірців” (офісних співробітників).

Державний центр зайнятості фіксує найбільшу нестачу серед кваліфікованих робітників з інструментом. Це такі професії як маляр, швачка, електромонтер: будь-хто, хто виконує фізичну роботу, використовуючи інструмент. Нестачу в цій сфері оцінили в 21%. Водночас ринку потрібно приблизно на 18% більше машиністів та водіїв та на 15% більше спеціалістів в сферу обслуговування (кухарі, офіціанти, продавці). Якщо ж дивитись в розрізі кількості відкритих вакансій, то, як завжди, найчастіше шукають спеціалістів з продажів.

Головні проблеми:

  • мобілізація. Сотні тисяч чоловіків вимушено покинули свої робочі місця;
  • страх мобілізації. Деякі чоловіки відмовляються від зміни роботи чи офіційного працевлаштування, бо разом з цим відбувається оновлення даних у військоматах;
  • біженці. Кілька мільйонів жінок (більшість з яких згідно з даних опитувань мають вищу освіту) знаходяться за кордоном та працюють в країні-перебування;
  • демографічна ситуація. Дефіцит серед спеціалістів робітничих професій спостерігався і до повномасштабної війни. Українській економіці не вистачає молодих чоловіків. Крім того, відбувався дисбаланс і в освіті: коли ринок потребував електриків, будівельників, інженерів, українці здобували освіту менеджерів, юристів та економістів.

Результати опитувань показали: великі роботодавці вже зараз адаптують свої навчальні програми та беруть працівників без досвіду на значну кількість відкритих вакансій.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Проте, далеко не кожна компанія готується приймати на роботу ветеранів (як своїх демобілізованих співробітників, так і тих, що раніше не працювали в їх компаніях). Для цього необхідно вже зараз проводити навчання колективів, розробляти програми перекваліфікації, адаптувати умови роботи для тих, хто отримав інвалідність і т.д.

За даними НБУ, український ринок праці найближчим часом перебуватиме у досить статичному становищі: не очікується як різкого зростання вакансій в основних секторах економіки, так і сплеску звільнень. Втім, компанії, які мають намір змінювати кількість співробітників, все ж є. І ці очікування переважно негативні: звільнятимуть працівників набагато частіше, ніж найматимуть нових.