На окупованих частинах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей вже котрий місяць росія проводить агресивне заселення.

РФ робить все можливе, щоб змінити етнічний склад українських міст та придушити опір громадян України. Проте ситуація змінилася: колаборантів прибирають з керівних посад, замінюючи їх росіянами. Нові порядки не подобаються зрадникам, але ворогу байдуже. Про це пише OBOZ.ua.

29 лютого російський диктатор владімір путін заявив, що тепер зможуть отримати виплати в 1 млн рублів не тільки вчителі та лікарі, які переїхали працювати в село або мале місто, але й працівники культури. Якщо вони переберуться на Далекий Схід, Донбас або Новоросію, то виплати становитимуть 2 млн рублів (близько 600 тисяч гривень).

Виявляється, що ця програма в росії дійсно добре працює, а вакансії поступово закриваються. Адже дають ще й підйомні та житло, але жити потрібно у “глубінках” росії. Проте на окупованих українських територіях ситуація інша: через війну росіяни не дуже поспішають переселятися туди.

Причиною цього і є те, що тривалість роботи – 5 років. До прикладу, якщо медик підписав цю угоду, тому дострокове її розірвання призведе до повернення всієї грошової суми (від 300 до 600 тисяч гривень). Тому росіяни бояться, адже за роки може кардинально змінитися лінія фронту.

Але й російських “спеціалістів” вистачає на ТОТ, через що хвилюються колаборанти. Контракти в росія здебільшого короткострокові.

За даними джерел, тільки в Донецькій області окупанти відчувають серйозну нестачу медичних працівників, а це мінімум 15 тисяч осіб. Росія намагається розв’язати проблему.

  1. Окупанти “штампують” медперсонал, але це спричиняє низьку якість навчання і такі ж послуги.
  2. “Навчальні програми”, за якими перенавчають лікарів, які змінюють спеціальність.
  3. Кадри з росії. Після 24 лютого 2024 року на окупований Донбас переїхали до 2000 тисяч медиків.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Мешканка окупованого Донецька розповіла, що часто з росії їдуть лікарі, які опинилися у складній ситуації після невдалого лікування хворих у росії, або ж на окуповані території можуть відправляти хабарників, злочинців-лікарі, серед яких педофіли, та інший збрід.

Також у деяких лікарнях в Донецьку звільнили завідувачів відділень, а на їхні місця поставили “фахівців з РФ”. Така ж ситуація і в освітніх закладах в окупованих містах і селах. Окупанти бояться, що хтось може допомагати українцям.

Колаборанти натомість незадоволені змінами, оскільки з радістю зустрічали “нову владу”, отримувати російський паспорт. Вони сильно зляться і кажуть, що їхні роботи та житло віддають “понаїхавшим” росіянам.