Риба є дуже корисним продуктом, без якого забезпечити організм усіма корисними речовинами неймовірно важко.

При цьому вживати в їжу всю рибу не слід, адже існують її сорти, які не тільки не приносять користь, але і по-справжньому шкодять нашому здоров’ю.

Як кажуть дієтологи, потенційно небезпечними є хижі риби — тунець, макрель, марлін, риба-меч.

Справа в тому, що в цих представниках морської фауни містяться важкі метали ртуть і кадмій.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також фахівці не рекомендують вживати рибу, яка харчується падаллю, включаючи людські відходи — сом, пангасіус і тиляпія.

Важливо також пам’ятати, деякі види риб є переносниками печінкових паразитів, які можуть вражати внутрішні органи людей. Ризик зараження присутній при вживанні таких видів риби, як лин, тарань, сазан, лящ, жерех, краснопірка, піскар, подуст та густера.