Темні кола під очима – не лише естетична проблема. Вони можуть бути наслідком тривоги, порушення режиму сну, стресу та перевтоми. Інколи кола виникають через гіперпігментацію, куріння, тривале перебування на сонці. Серед причин фахівці також виділяють і генетичні чинники.

Причиною появи темних кіл можуть бути і хвороби, тож за наявності супутніх симптомів краще звернутися до лікаря. Якщо це просто особливість шкіри – експерти пропонують простий лайфхак, що допоможе замаскувати дефект.

У мережі популярності набирає ефективний спосіб приховати темні кола під очима. У нагоді стане консилер. Але весь секрет у тому, що консилер має бути на кілька тонів світліший, ніж тональний крем.

При нанесенні важливо плавно витягувати лінію вгору. Світлий консилер додасть ефекту свіжості та сяяння.

Насамперед слід ретельно підготувати шкіру навколо очей до макіяжу і нанести доглядовий засіб, який підходить вашому типу шкіри. Варто обрати крем або гель, що швидко вбереться і буде виступати як база під макіяж.

Далі беремо консилер. Пальцями або спеціальним пензликом поставте кілька точок по периметру нижньої повіки й акуратно розтушуйте. Лінія нанесення повинна відходити далі за очі, до вуха та скроні. Особливий акцент потрібно зробити на внутрішній частині між оком та носом.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Закріпити ефект можна за допомогою прозорої розсипчастої пудри, що додасть сяяння.

На завершення можна скористатися хайлайтером, наносячи його на ділянки біля внутрішніх куточків очей і на вилиці. Хайлайтер висвітлить шкіру, замаскувавши темні кола.