Нещодавно в Росії зафіксовано несподіваний приріст коштів на банківських рахунках у деяких бідних регіонах. Найбільше зростання, 57,57%, спостерігається у Тиві. Алтай та Бурятія також показали значне збільшення на 18,95% та 33,26% відповідно.

Експерти вважають, що війна в Україні може бути однією з причин цього явища. Виплати контрактникам та мобілізованим, а також “гробові” компенсації родинам загиблих та поранених ймовірно призвели до значного збільшення готівки в обігу.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Дослідниця Лаура Соланко проаналізувала дані і дійшла висновку, що існує чіткий зв’язок між зростанням добробуту населення в бідних регіонах та кількістю мобілізованих чоловіків. Це може свідчити про те, що сім’ї мобілізованих отримують значні суми грошей від держави.

Видання “Медуза” зазначає, що аномальне зростання депозитів не можна пояснити іншими факторами, такими як інфляція або особливості банківського ринку. Це свідчить про те, що війна з Україною має значний вплив на економіку Росії, навіть у найвіддаленіших та найбідніших регіонах.